Filmprogramma
11 September 2012

Film IndoFilmcafe

The Mirror Never Lies (Laut bercermin)
Indonesië (2011)

Lengte : 100 min.
Regisseur: Kamila Andini
Productie: Set Films en WWF (Wereld Natuur Fonds) Indonesië

Indonesisch gesproken, engels ondertiteld

Op dinsdag 11 september brengt IndoFILMcafé The Mirror never lies. De vertoning is mogelijk gemaakt dankzij het WWF – Indonesië. .

De film heeft als setting de prachtige zee en blauwe luchten van Wakatobi, Indonesië. De Bajo's, zeenomaden, leven van de visserij en wonen in huizen op houten palen boven de zee. Pakis, een twaalfjarig meisje, is op zoek naar haar vermiste vader. Ze hoopt hem terug te vinden door traditionele rituelen - met spiegel en water - uit te voeren.

Tussen de Banda Zee en de Flores Zee ligt het Nationale Zeereservaat Wakatobi, een gebied dat ook wel de koraaldriehoek wordt genoemd. Het wordt voortdurend bedreigd door overbevissing, dynamietvisserij of visserij met gif. Het Wereld Natuur Fonds wil in samenwerking met de overheid en andere organisaties het Wakatobi National Park beschermen en tegelijkertijd de lokale bevolking een duurzame inkomstenbasis bieden.. De naam Wakatobi komt van vier eilanden die in het zeereservaat liggen: Wangi Wangi, Kaledupa, Tomia en Binongko Informatie WWF – Indonesië : www.wwf.or.id