Filmprogramma
15 februari 2015

Jakarta Disorder

Jakarta Disorder
Oostenrijk; 2013
Genre; documentaire
Lengte: 87 min.
Regie: Ascan Breuer
Gesproken taal: Indonesisch
Ondertitelting: Engels

Oma Dela leeft in een sloppenwijk in Jakarta. Wardah daarentegen is een intellectueel en politiek erg actief. Samen proberen ze de rechteloze armen van Jakarta te mobiliseren tegen de vele gedwongen ontruimingen. Veel bewoners van Jakarta leven in kampongs, die in de afgelopen decennia zijn ontstaan. Deze kampongs moeten nu wijken voor de grote bouwprojecten, die als paddestoelen uit de grond schieten.
Het is het verkiezingsjaar 2014. In de jonge democratie van Indonesië wordt de president gekozen: Joko Widodo of Prabowo Subianto. Oma Dela en Wardah willen echte beloften aan het kiezersvolk zien. Hun eisen aan de kandidaten betreffen 5 punten: werk, wonen, onderwijs voor allen, een sociale ziektekostenverzekering alsmede erkenning van de informele economie. Zij willen 1,5 miljoen mensen een contract laten ondertekenen waarin zij die kandidaat zullen steunen die de 5 punten werkelijk kan waarmaken.
Voor beide vrouwen begint een strijd van deur tot deur. Met volle energie storten ze zich in een avontuur met een ongewisse afloop. Kan de macht van velen werkelijk de macht van de elite breken of blijft "echte" democratie een ideaal?

Trailer Jakarta Disorder